Celibát

26. septembra 2013, zoran44, náboženstvo Nezaradené

Katolíckou cirkvou zmietajú pedofilné a homosexuálne škandály a pritom už apoštol Pavol bol proti celibátu. Myslíte si, že žartujem? Tak si otvorte Bibliu pri konci Prvý list Timoteovi a uvidíte to na vlastné oči. Tu na strane 220 výslovne a jasne poučuje Timotea aký má byť biskup a hovorí mu, aby sa vyvaroval bludných a falošných učiteľov, ktorí zabraňujú  ženiť sa, a prikazujú zdržiavať sa pokrmov. „Veď všetko čo Boh stvoril je dobré a nič nie je na zavrhnutie“ – píše.

Str. 219 „Biskup musí byť bez úhony, muž jednej ženy, striezlivý, rozumný, slušný, pohostinný, …  Ďalej „Má si dobre spravovať dom a deti udržiavať v poddanosti so všetkou dôstojnosťou“. Takže z toho vyplýva, že kňazi môžu mať ženy a deti ako ostatní ľudia. Apoštol Peter a Pavol boli zakladateľmi cirkvi, dá sa povedať a hlavne boli súčastníkmi Ježiša Krista, ktorý bol v priamom spojení s Bohom. Sami vidíme ako sa možno vplyvom času a okolností odkloniť od pravej cesty a urobiť totálny obrat. Čo vymysleli koncily, účelové rozhodnutia svetskej či cirkevnej moci a urobili z toho napokon nemenné dogmy. Sami vidíme aj ten úžitok aký dogmy môžu priniesť.

Celibát – nejdem pátrať kedy a prečo tento skvelý vynález rímsko-katolíckej cirkvi vznikol, ale chcem sa prihovoriť za to, aby tento zhubný nádor spoločnosti bol odstránený. Pedofilné a homosexuálne škandály zmietajú RKC a poburujú celý svet, ubližuje sa čistým detským dušiam a znevažuje sa týmto spôsobom samotný Vznešený Boh Tvorca. V tejto súvislosti chcem upozorniť na to, že cirkev dneška nemožno stotožňovať s Bohom. Spomeňme si tiež, ako vystupoval Ježiš voči farizejom a zákonníkom. Sľuboval im imunitu a beztrestnosť, či akúsi zhovievavosť? Nie, ale naopak dosť tvrdo ich karhal a vystríhal pred zlým konaním a následkami. Tak nebojme sa v tomto nasledovať Ježiša a brať cirkevných hodnostárov na zodpovednosť. To je pravá láska a pomoc pre nich, nie zametať škandály pod koberec.

Čas ukáže, či táto obria skostnatená štruktúra dokáže zmeniť svoje rozhodnutie z minulosti a zrušiť celibát. Ale čo je horšie urážka tých čo to zaviedli alebo utrpenie detí ale aj samotných kňazov, ktorí milujú Boha ale musia takto nezmyselne trpieť alebo zrušiť blud z minulosti? Veď každý máme v sebe pohlavné pudy a kto ich do nás vložil ak nie Boh? Vyzerá to, že pohlavná zdržanlivosť skutočne duchu nič neprospieva a stojí nás len zbytočné sily potláčať túto ohromnú prírodnú silu príťažlivosti muža a ženy.

Pri potláčaní prirodzených pudov vznikajú neprirodzené deviácie akými sú pedofília a homosexualita, čo má pre takto postihnutých ľudí veľmi neblahé následky a sú tiež traumou pre spoločnosť. Toto dianie sa týka celého sveta a neobchádza ani Slovensko, viď teraz aktuálne nitriansky kňaz. Preto vzchopme sa a povedzme nie celibátu, ozdravme svoju spoločnosť nech prekvitá šťastím a pravou láskou. Nech sa nič nezametá pod koberec lebo tým sa vina len zväčšuje. Radšej treba riadne všetko prešetriť a toho čo sa to týka poslať na liečenie, aby sa mohol svojej úchylky postupne snáď zbaviť a žiť normálny život.

Prvý list Timoteovi, Biblia str. 220, 4.kap. ešte raz vyzývam prečítajme si to, stojí to za to. Slováci preberme sa z malátnosti a letargie, odhoďme otupenú myseľ a plášť otroctva. Buďme sebavedomým národom s vlastným názorom a konaním,  takto sa môže stať z bedárov dokonca svetlý príklad pre celý svet. Ale to sa stane len vtedy ak otvoríme svoju myseľ a srdce, budeme odstraňovať neduhy z našej spoločnosti budeme chrániť prírodu a dokážeme niečo krásne a dobré vytvoriť, vtedy nás aj Boh požehná. Lebo požehnania a aj všetok život pochádzajú nie od cirkvi, ale od Boha, na to nezabúdajme.