Založ si blog

Prečo vlastne Ježiša zabili?

Absurdita na milióntu je kto najviac kričal: „Ukrižujte ho!“ ? Boli to najvyšší predstavitelia židovskej cirkvi a Jeho Syna Božieho obvinili z bohorúhačstva. Môže vôbec existovať ešte väčšia absurdita? Zrejme si svojho Boha predstavovali inak, ako za čias Mojžiša keď ich silnou rukou vytrhol z rúk Egypta a Izraelci porazili aj mnohé silné kmene v Kannáne a krajinu získali pre seba ako im Boh prisľúbil.

Lenže má sa Boh prispôsobiť ľuďom alebo ľudia Bohu? Asi to budú skôr nevedomí ľudkovia, ktorí by mali spoznávať svojho Boha. Hlavne ak Boh je naším tvorcom a len vďaka nemu trvá vesmír aj my sami.

Ale prečo vlastne museli Ježiša zabiť? Ježiš uzdravoval ľudí a hlásal pravé evanjelium. To čo robil bolo z pravdy a malo v sebe život preto Ježišova popularita a autorita stúpala, zatiaľ čo autorita kňazov klesala. Toto sa aj muselo udiať keďže Ježiš bol synom božím a bol s Bohom v priamom spojení a kňazi mali učenie z druhej ruky. Dovolil si dokonca kritizovať zákonníkov a farizejov. To už musela byť pre nich silná káva, veď oni boli predsa Božími služobníkmi. Ale otázka znie boli to dokonalí ľudia a poznali celú pravdu? Myslím si že nie.

Muselo však utrpieť ich ego a to vážne. Ježiš hovoril aj zvláštne veci, ktorým nerozumeli. Hovoril o kráľovstve nebeskom, o tom ako majú ľudia žiť, aby získali večný život a mnohí ho nasledovali. Musel byť pre ľudí ako magnet, čo je aj logické ak časť Boha prebývala v tom tele Ježišovom. Ľudia už zrejme viac počúvali čo hovorí Ježiš ako to čo hovoria zákonníci. Muselo ich to štvať, pretože doteraz sa tešili veľkej úcte a určite zo svojho postavenia profitovali.

Ježišovi sa mali aj oni pokloniť a pýtať sa ho čo majú robiť, aby smeli vojsť do kráľovstva božieho. Veď kráľovstvo nebeské sa priblížilo. Časť Boha ku ktorému sa modlili chodila medzi nimi. Ako to že ho nepoznali? Alebo ho nechceli poznať, nehodil sa im do ich konceptu a ich výkladov? Môže byť, spomeňme si ako Ježiš vyhnal z chrámu peňazomencov a predavačov obetných zvierat.

Títo predstavitelia židovskej cirkvi sa snažili Ježiša na verejnosti všemožne znemožniť, nachytať, strápniť a dokázať že on nie je Mesiáš. Ale nepodarilo sa im to. Zostávala im preto už len jediná možnosť a to fyzická likvidácia nepohodlného hlásateľa pravdy. Taký pravý boží služobník by sa zrejme zaradoval keby stretol božieho vyslanca a mohol sa ho mnohé opýtať. Ale týmto boli zrejme iné veci prednejšie. Svoju predstavu pravdy – to jest dogmu nedovolili narušiť nikomu ani samotnému Bohu.

Určite aj mnohí iní vystúpili proti Ježišovi nielen predstavitelia cirkvi, ale bohužiaľ cirkevní predstavitelia boli tí, ktorí najviac kričali: Ukrižuj ho! Ježiš im musel veľmi vadiť keď sa dožadovali jeho smrti, veď len tak nedáte niekoho zavraždiť. Toto všetko hovorí len o tom, že ľudstvo zablúdilo. Ľudia si vytvorili svoje vlastné pravidlá a veria v svoju vlastnú pravdu a za žiadnych okolností nedovolia nikomu aby im to narušil.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356267x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie