Založ si blog

Zánik Všeobecnej zdravotnej poisťovne

Ak sa tí ľudia čo riadia túto obrovskú poisťovňu rýchlo nespamätajú, môže sa stať, že ak sa naozaj veľa ľudí zdravo naserie môžu sa začať húfne z tejto poisťovne odhlasovať, čo môže mať pre túto štátom riadenú inštitúciu fatálne následky. Je nemysliteľné, aby pacienti platili dvakrát raz lekárovi a raz ešte zdravotnej poisťovni. Toto ak nebude riadne doriešené a pacientom poistencom VšZP riadne vykompenzované, tak by sa hádam mala začať o to zaujímať polícia a generálna prokuratúra.

Pred nejakým časom mal SMER v úmysle zaviesť systém jedinej štátnej poisťovne. Podľa vývoja z roku 2017 a súčasných problémov s VšZP, to však vyzerá že opačný trend bude lepší. A to zmenšenie kmeňa Všeobecnej zdravotnej poisťovne alebo jej úplný zánik a prilákanie na náš trh ďalších súkromných zdravotných poisťovní.

Nie som odborník na túto problematiku, ale len čo čítam  o tomto súčasnom probléme, lekári združení v ZAP sa vyjadrujú, že súkromné zdravotné poisťovne im už podpísali platby o cca 10 % vyššie oproti súčasnému návrhu Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Takže zase sa raz potvrdzuje, že štát nie je dobrým správcom.

Ja osobne by som uvítal keby som si mohol vybrať zo 4 – 5 zdravotných poisťovní. Takto by sa vytvorilo zdravé konkurenčné prostredie a zdravotné poisťovne by boli donútené správať sa čo najhospodárnejšie. Toto sa mi zdá, že bude fungovať lepšie ako jeden veľký štátny moloch. Od monopolu neočakávam nič dobré, chýba tam totiž ten tlak, ktorý núti jej zamestnancov robiť maximum pre efektívne fungovanie. Tiež si myslím, že menšia inštitúcia sa lepšie riadi ako veľká.  Záverom ešte pozdravujem vedenie VšZP. Neviem či si uvedomujú, čo ich čaká ak sa ľudia začnú húfne z ich poisťovne odhlasovať. Menej poistencov rovná sa menej teplých miestečiek a menej peňazí.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370748x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie