Založ si blog

Vyzdvihujem kultúru jarných protestov

V mnohom zaostávame za vyspelým svetom. Preto chcem oceniť vysokú kultúru jarných protestov, ktoré nasledovali po zavraždení novinára Kuciaka a jeho snúbenice. Nebol ničení ani verejný ani súkromný majetok. Protesty boli pokojné, ľudia len dali najavo svoje rozhorčenie, svoje postoje a názory.

Ja si osobne myslím, že vďaka týmto protestom bol vytvorený enormný tlak, aby vražda nebola „zamietnutá pod koberec“. Za to patrí vďaka všetkým čo prišli na námestia po celom Slovensku. Uvedomme si, že keby títo ľudia nevyšli na námestia, ako by sa cítili ostatní novinári ktorí píšu o rôznych chúlostivých témam a poukazujú na prepojenia a kauzy. Na to zrejme pán Fico zabudol.

Oni by sa báli a vagabundi by sa smiali. Takto sa sily minimálne vyrovnali. Ľudia svojou solidaritou ukázali, že nám to nie je jedno keď niekoho nepohodlného chladnokrvne popravia. Dúfam, že zadržaní páchatelia sú tí správni a že dostanú mimoriadne vysoké tresty, aby to pôsobilo preventívne na ďalších ktorí by si chceli takto privyrobiť.

Organizátorom protestov odkazujem len toľko, aby si nerobili ťažkú hlavu z výsluchov na polícii. Berte to ako cennú skúsenosť, nič vážne by vám nemalo hroziť. Ale za minulého režimu bolo takto mnoho ľudí obvinených, dôkazy mnohokrát vykonštruované a títo ľudia boli prenasledovaní, väznení, ponižovaní a označovaní za nepriateľov štátu. Spomeňte si na týchto ľudí na chystaných zhromaždeniach pri príležitosti 17. novembra a vzdajme im úctu.

Za komunizmu nebolo určite všetko zlé, ale slobodu slova a slobodu zhromažďovať sa ľudia určite nemali. Milí študenti toto obvinenie z protištátnej činnosti neberte ako traumu, ale ako cenné prežitie, keďže ste komunizmus nezažili. Treba si vážiť čo máte nič nie je samozrejmé, všetko si treba zaslúžiť.  Ak z nášho vnútra vyviera túžba po lepšom a spravodlivejšom svete, je normálne keď to verejne a pokojne deklarujeme. Je to krok správnym smerom. Svet sa nezmení za pár týždňov, musia sa zmeniť aj ľudia a celý systém  v ktorom žijeme, ale každé zlepšenie je dobré a vedie k cieľu.

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny v RTVS sú na dosah. Má Šimkovičová meno nového riaditeľa? Zákon by mohol naraziť na Čaputovú

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1374428x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie