Založ si blog

Jeruzalem – duchovné mesto

Pred pár dňami sa okolo Jeruzalemu strhla hotová búrka, tým že prezident Trump ho uznal ako hlavné mesto Izraela. Reakcie moslimov boli búrlivé, pretože by takisto chceli mať Jeruzalem ako svoje hlavné mesto. Ja osobne vnímam Jeruzalem ako duchovné mesto. Nechcel by som aby sa toto mesto stalo centrom sporov a krviprelievania kvôli pozemským záležitostiam. To by bola tragédia, diplomatické aj ľudské zlyhanie.

Najradšej by som bol keby Jeruzalem nebol hlavné mesto ani Palestínčanov ani Židov.  Najradšej by som videl Jeruzalem ako duchovné centrum, kde žijú v pokoji vedľa seba moslimovia, Židia, kresťania a velebia Stvoriteľa. Toto by bol krásny obrázok o to by sa mali zúčastnení podľa mňa snažiť.  Jeruzalem by mohol byť žiarivým príkladom, ktorý spája 3 veľké svetové náboženstvá v pokoji a mieri.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1368119x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie