Založ si blog

Áno zvyšovaniu platov poslancov

Chcel by som prispieť k upokojeniu atmosféry, čo sa týka zvýšenia platov poslancov. Ja osobne hoci zarábam 600 euro, som zato aby poslanci NR SR zarábali viac, možno aj 10 tisíc euro. Lenže potom by som na oplátku očakával, že pohrdnú korupciou, že budú prísne kontrolovaní a keď pochybia za vzniknuté škody ponesú trestnoprávne a majetkové dôsledky aspoň v rámci platných zákonov. Toto by nás podľa mňa vyšlo lacnejšie ako rôzne menšie ale aj niekoľkomiliónové kauzy a korupčné škandály.

Chcel by som vyzvať touto cestou aj pána premiéra, aby situáciu nehrotil a nevyhrážal sa povalením vlády, rád by som sa dožil volieb v riadnom termíne. Do parlamentu by sme mali prilákať to najlepšie čo v krajine máme a to aj platmi. Nie je podľa mňa normálne, že riaditeľ firmy s 1000 zamestnancami (obrat cca 70 mil. eur) zarába viac ako poslanec NR SR, ktorý sa podieľa na spravovaní rozpočtu v hodnote cca 14 miliárd eur a stará sa o 5 mil. obyvateľov našej krajiny.

Pritom však treba prehodnotiť aj počet poslancov, či skutočne všetci prinášajú do parlamentu skúsenosti, kvalitu, odbornosť. Takisto majú svojich asistentov. Potrebujeme 150 poslancov? Parlament vnímam ako manažment krajiny. Podľa mňa by mal byť efektívny, podobne ako to je v súkromných firmách. Pozrime sa koľko je tam členov manažmentu: je tam generálny riaditeľ, riaditelia rôznych úsekov a ďalšia štruktúra vedúcich a odborných zamestnancov.

Tiež si všimnime, že v súkromných firmách keď niekto aj na vyšších pozíciách urobí chyby alebo zlé rozhodnutia je z firmy prepustený, pretože  namiesto zisku spôsobil straty a škody. Súkromné firmy si dávajú robiť externé audity a aj pomocou vnútorných kapacít neustále kontrolujú a vyhodnocujú činnosť a výsledky jednotlivých úsekov. Jedine tak môže firma prežiť a byť úspešná na trhu kde je tvrdá konkurencia. Chýba mi tu inštitúcia, ktorá by ako šťuka išla po korupcii a prešľapoch poslancov NR SR aj pracovníkov ministerstiev hlavne na tých dôležitejších postoch. Následne by vinníci mali byť majetkovo a trestnoprávne postihnutí. Kým sa toto nedeje, ďaleko sa zrejme nedostaneme.

 

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1374242x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie