Založ si blog

Zlé zmierňujme a dobré podporujme

Tento princíp je podľa mňa cestou k spoločnosti v ktorej by sa žilo lepšie. Bude to však dlhá cesta a záleží koľko ľudí si tento princíp osvojí.

Tento princíp pritom môžeme uplatniť aj na samých seba, veď každý máme v sebe lepšie stránky ktoré by sme mali v sebe rozvíjať, ale aj horšie vlastnosti, ktoré by sme naopak mali pomaly utlmovať, postupne sa ich zbavovať. Myslím si, že takýto postoj z nás postupne urobí lepších ľudí a pôsobením karmického zákona nám prinesie veľa úžitku. Keď dobré budeme dávať, dobré sa nám bude aj vracať.

Každý žijeme v nejakých kolektívoch, či už v súkromnom živote alebo v pracovnom. V týchto kolektívoch pritom vznikajú konflikty a dochádza k slovnému ubližovaniu. Ak je niekto pri takejto hádke alebo ubližovaní môže buď ako sa vraví liať benzín do ohňa alebo byť neutrálny alebo sa snažiť umierniť agresora. Ja myslím, že by bolo dobré trochu upokojovať situáciu. Keď by sa aj viacerí ľudia v kolektíve k tomuto pridali a všetko podpichávanie by bolo  v rámci srandy a títo ľudia by sa snažili k sebe správať ohľaduplnejšie, postupne by sa v takomto kolektíve rozhostila priateľská a pohodová nálada.

Potom ak by bolo viac takýchto kolektívov, kde by si ľudia osvojili takéto správanie zmenil by sa charakter mesta, okresu, kraja či celého štátu, čo by sme už reálne pocítili a došlo by k zmene spoločnosti. Princíp zmenšovať to zlé a podporovať to dobré by si mohli osvojiť aj politici, či vláda.  Taktiež sa dá uplatniť aj v medzinárodných vzťahoch. Jednoducho čo je prospešné v malom (kolektíve), malo by byť rovnako prospešné aj vo veľkom.

Pritom však musí byť prítomná spravodlivosť a poriadok. A to či už v podobe firemných pravidiel, morálnych pravidiel, spoločenských pravidiel alebo priamo súdov. Jednoducho tí, čo urobia niečo zlé alebo porušia nejaké pravidlá musia niesť aj nejakú formu trestu, bez toho nie je možné udržať poriadok.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355511x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie