Založ si blog

Migranti a investori

V Európe kvôli demografickému vývoju a rastúcej ekonomike je už pomaly málo ľudí, nemá kto pracovať. Hovoria nám že sa to dá zvrátiť jedine migrantami. Ale to je podľa mňa hlúposť každému je najlepšie doma každý národ má svojho ducha, kultúru, zvyky a podobne. Keď sem príde príliš veľa migrantov bude to problém pre charakter Európy. Naopak investori by mohli investovať a stavať fabriky v Afrike a ostatných chudobných častiach sveta. Je to síce viac rizikové ale aj ich zisk by mohol byťl veľký lebo náklady v takýchto chudobných krajinách sú nízke.

Úžitok by malo aj domáce obyvateľstvo, tí by boli radi ak by mali o čosi nadštandardnejšie príjmy ako sú v ich okolí. Pomohlo by im to slušne žiť a nemuseli by tak húfne utekať do Európy. Čím viac by bolo takýchto investícií v ich regióne tým by región bohatol a ľudom by sa lepšie žilo. Investori by expandovali, mali by dosť pracovnej sily a ich zisky by boli slušné.

Zopár prisťahovalcov môže byť príjemným spestrením spoločnosti. Ale keď začnú prichádzať celé húfy zdravý rozum hovorí, že to neprinesie nič dobré. Z domáceho obyvateľstva sa môže stať o niekoľko generácií aj menšinové ako napr. v Kosove. Alebo ak prídu mnohé národnosti a začnú sa miešať dochádza k strate národnej identity, akejsi osobitosti. Takisto sa môže stať o pár generácií, že oni budú nám vnucovať ich spôsob života, môžu vzniknúť rôzne napätia a konflikty.

Pritom ak sem do Európy navozia migrantov, platy im tiež musia dať európske. Naopak ak by investori vo väčšej miere začali investovať v domovských krajinách migrantov určite by to prispelo k väčšiemu kľudu vo svete. Ich technológie a kapitál by pomohli rozhýbať tieto ekonomicky zaostalé krajiny. Zisky investorov by rástli vďaka novým závodom a lacnejším nákladom a ľuďom v týchto krajinách by sa lepšie žilo mali by viac príležitostí. Toto sa mi zdá ako lepšia cesta.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370798x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie