Založ si blog

Zbavme sa náboženského aj ateistického dogmatizmu

Ľuďom dneška by podľa mňa veľmi osožilo keby sme sa zbavili náboženského ale aj ateistického dogmatizmu. Lepšie by bolo toto zanechať a zostriť svoje zmysly, trochu načúvať svojmu vnútornému hlasu. Dogmu vnímam ako zabetónovaný názor, ktorý z nejakého dôvodu nemožno skúmať či meniť. Ale už tu nám logika a zdravý rozum napovedajú, že takýto postoj je nesprávny.

Veď pravda sa nemusí pred ničím obávať, čo ako si ju rozoberáme, skúmame a z rôznych uhlov na ňu pozeráme. Oveľa lepšie by bolo sledovať príčiny a následky. Pozerať sa čo sa deje okolo nás, ale aj v nás. Čo nami hýbe a aký máme pocit v tej ktorej situácii. Cit nie je pripútaný na priestor a čas, preto nám môže byť najlepším radcom a pomocníkom práve ten náš vnútorný hlas.

Aj Abd-ru-shin nás nabáda aby sme všetko samy skúmali a neprijímali automaticky už hotové názory. Každý človek je na to vybavený aby to dokázal. Cudzie názory sú ako barly o ktoré sa človek opiera, ale mal by radšej používať vlastné zmysly a končatiny. Keď totiž tieto vlastné zmysly a končatiny nepoužívame tieto ochabujú a zakrpatievajú. Naopak keď ich používame končatiny silnejú a zmysly sa zostrujú (dokážeme časom viac vnímať).

Slepá viera či už v hmotné alebo duchovné deje nikomu a ničomu neprospeje. Dnes sú k dispozícii mnohé teórie a vysvetlenia. My sa nemáme pred vedením uzatvárať, ale naopak máme sa snažiť stať sa vediacimi, vedomými a tým aj zodpovednými ľuďmi v tomto stvorení. Nevedomosť je vlastne temnota a práve tam kde vojde svetlo zrazu vidíme, zrazu sú nám známe súvislosti a okolnosti. V polotmavej hale tiež nevidíme čo tam je, čo sa tam deje, ale keď poriadne rozsvietime tak môžeme pokojne pozorovať a zisťovať skutočnosti.

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 565
Celková čítanosť: 1373435x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie