Založ si blog

2 spôsoby ako spoznať Boha

Je to napodiv pomerne jednoduché. Stačí ak sa rozhodnete aspoň na nejaký čas povedzme 1 mesiac žiť podľa Božích ustanovení alebo naopak začnete ich porušovať. Potom je to už práca ducha, toho vnútorného hlasu v nás, aby sme pozorne sledovali čo sa nám deje a čo sa deje okolo nás. Samozrejme odporúčam tú prvú možnosť.

Dajme tomu, že počas 1 mesiaca vyskúšate byť lepším človekom a vnútorne prosíte Boha, nech vám dá znamenie, nech sa preukáže. Verím tomu, že aj za túto krátku dobu dotyčný zažije zaujímavé a pozitívne prekvapivé situácie. Všetko mu zrazu pôjde lepšie a pomoc bude vždy nablízku. Aj on sám však musí chcieť, aby sa veci zlepšovali, tým sa otvorí pomoci zhora zo svetla a  mnohé zlé sa začne roztápať. Potom je už na ňom samotnom, či chce v tomto pokračovať alebo sa vráti do starých koľají.

Naproti tomu ak sa človek rozhodne spoznať Boha tak, že porušuje to čo nám Boh odporúča, verím tomu že tiež pocíti účinky, ale dosť zlé a nepríjemné. Preto tento spôsob v žiadnom prípade nechcem odporúčať. Ľudia však mnohokrát úplne bežne porušujú Božie ustanovenia a ubližujú druhým, takže stačí k tomu už len zbystriť pozorovanie. Či prídu nejaké opletačky, akoby sankcie, zrazu sa vám mnohé nebude dariť a pod. Ja verím tomu, že tie zlé následky prídu, pretože daný človek sa odrezáva od pomocí zo svetla. Od svetla ktoré na všetko pôsobí blahodarne a povzbudivo. Potom sa mnohé začne kaziť akoby rozpadávať.

Mne sa tieto skutočnosti mnohokrát potvrdili aj preto verím v Boha. Môžem vám len odporučiť, aby ste veľmi pozorne sledovali následky vášho konania a to či už dobrého alebo zlého. Takto sa má človek učiť, prežívať na sebe samom, jedine tak v ňom môže vzniknúť ozajstná pravá viera. Slepá viera v niečo naučené nám nič neosoží. Toto je spôsob ako spoznať toho neviditeľného Boha a jeho neviditeľné zákony, ktoré držia pokope stvorenie. Práve tieto neviditeľné zákony sa zdajú byť kľúčové a pracujú so železnou tvrdosťou a spravodlivosťou. Je to niečo, čomu by sme sa mali prispôsobiť ak si nechceme spôsobovať škody a utrpenie.

 

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1371192x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie