Založ si blog

Keď ľudia nedokážu odpúšťať

V našich životoch sa vyskytuje mnoho konfliktov. Tomu sa asi ťažko vyhneme. Ale podstatné je ako tieto konflikty zvládame a riešime. V niektorých prípadoch sú postoje ľudí katastrofálne a majú veľmi zlé následky na nich samotných aj na ich okolie. Jednou z príčin je  neschopnosť odpúšťať.

Vo vzťahoch sa vyskytujú hádky, konflikty najrôznejšieho druhu. Mám na mysli partnerské, rodinné a priateľské vzťahy. Tieto konflikty vznikajú keď vám niekto ublíži, či správa sa nevhodne. Obrovkou chybou však je, že dnes priznať si chybu je považované za slabosť. Koľkého utrpenia by ľudia samy seba ušetrili, keby si tí čo ich to týka vedeli priznať chybu a povedať jednoduché prepáč.

Aké by to bolo jednoduché. Ale niekedy je situácia zamotaná. Ľudia si poubližujú navzájom, takže je ťažké hľadať vinníka alebo toho kto začal prvý. Keď sa k tomu pridá hrdosť katastrofa je na svete. Ani jedna zo strán konfliktu nechce byť tá, ktorá povie prvá to prepáč. Tak potom čakajú jeden na druhého a trápia sa. Radšej si ničia životy akoby sa porozprávali a vyjasnili si čo im vadí, čo ich trápi a hľadali riešenia, hľadali vzájomné porozumenie.

Príčinou problémov je aj to, že ľudia vidia len to čo bolo spôsobené im. Ale to, že aj oni mohli ublížiť druhej strane si už nechcú pripustiť. Niekto je tak nahnevaný, že povie tomuto už nikdy neodpustím. Ale čo to znamená? Čo keď sa ten čo teraz tak hovorí dostane do podobnej situácie urobí chyby a on sám bude potrebovať odpustenie? Veď nie sme dokonalí, robíme chyby. Určite by ho to trápilo. Z pozemského hľadiska to ešte obstojí nájdeme si nových priateľov atď. Ale z duchovného hľadiska je to oveľa horšie. Kým si duše ľudí neurovnajú konflikty nebudú môcť ani stúpať nahor do večných ríš. Preto by sme sa mali naučiť odpúšťať, keď už nie navonok aspoň vo svojom vnútri.

Človek ktorí nedokáže odpustiť ohrozuje aj sám seba. Oberá sám seba aj ľudí ktorých sa to týka  o šťastie a radosť, ktoré by mohli prežívať po urovnaní konflitu.

 

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1373695x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie