Založ si blog

Ľudstvo samo seba odsúdilo k utrpeniu

Bolo to vtedy keď sa ľudstvo rozhodlo, že Boh neexistuje a tým pádom ani žiadna Božia spravodlivosť. Ľudia za jediného vládcu uznávajú človeka a veria v ľudskú spravodlivosť. Hlavný problém však spočíva v tom, že kto bude súdiť bohatých a mocných? Títo majú známosti, bohatstvo, moc a vplyv a sú voči pozemskej spravodlivosti dosť imúnni.

 

Ale predsa keď neexistuje a nevládne Boh, tak vládne človek a vládnu tí najsilnejší ľudia. Kto je nad nimi? Vyzerá to, že nikto a môžu si robiť čo chcú, čo je hlavne v ich prospech nie v prospech spoločnosti. Takto si ľudia vytvorili „nádherný“ kolobeh utrpenia. Ľudské duše si v priebehu vekov len vymieňali úlohy: raz mocný zotročoval biedneho, aby sa neskôr z bedára stal mocný a ten robil to isté a zotročoval ostatných medzi nimi aj svojho predošlého zotročovateľa.

 

Podobne je tomu aj dnes. Obyčajní ľud hromží a mocní sa tešia a užívajú si kým ich železné Božie zákony nedonútia opäť si vymeniť úlohy. Aj Budha niečo o tom hovoril, že by sme sa mali zmeniť a jedine tak sa vymaníme z kolobehu utrpenia. To, že ľudstvo neverí, že Boh existuje, to ešte neznamená, že Boh neexistuje. A tiež keď ľudstvo neverí, že železné Božie zákony držia pokope celé stvorenie a nič sa nedeje mimo nich, to ešte neznamená že tieto zákony neplatia. Lebo aj Ježiš hovoril čo sejete, to (nutne) zožnete. To že sa to neprejaví ihneď, to ešte neznamená že sa to neprejaví neskôr, niekedy až v záhrobí.

 

Je to len smiešna ľudská domýšľavosť, ktorá ľudí utvrdzuje v tomto blude. Je to akoby mravec chcel vysvetľovať aká je zem. Zatiaľ, čo reálne spoznal len malý kúsok zeme v okolí svojho mraveniska. Takto si mnohí, deň čo deň nakladajú na svoje plecia novú vinu, ktorú raz budú musieť aj s úrokami splatiť, lebo kto seje vietor, zožne búrku. Je to až tragikomédia, že ľudstvu bolo hovorené o posmrtnom živote, o duši a o Bohu. Ale milióny ľudí namiesto toho, aby toto skúmali a hľadali, s obrovskou istotou tvrdia, že nič z toho neexituje. Oni to proste vedia, tak na čo by sa namáhali nad tým uvažovať alebo hľadať odpovede.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356346x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie