Založ si blog

Razantne sa dá aj bez Kotlebu

Zahoďme naivitu a hovorme na rovinu. Veľa sa hovorí o rómskej problematike a migrantoch, ale takmer nič sa s tým nerobí. To je voda na mlyn extrémistom, ktorí síce majú v niektorých veciach pravdu, ale sú zase veľmi nebezpeční pre demokraciu ako ju poznáme a pokojný život. Naozaj potrebujeme na riešenie týchto problémov sympatizantov nacistického Slovenského štátu? Treba objasňovať pojmy ako arizácia, Hlinkova garda, deportácia, etnické čistky, zoštátňovanie, cenzúra médií a diktatúra? Nebuďme naivní ako malé deti.

 

Mnohí majú známu poštárku alebo sa inak dozvedia, že Rómky berú na deti aj 500 – 800 euro. Doteraz nemuseli preto ani nič urobiť teraz trochu pozametajú ulice a pritom dostávajú príspevky takmer na všetko. Hrubým spôsobom je tu narušená rovnováha príjmania a dávania, ktorá by prirodzene mala fungovať. Ľudia to vedia a štve ich to, len sa to verejne nehovorí. Bojím sa však ako by tento problém riešil p. Kotleba sympatizant nazistického Slovenského štátu, kedy sa vraždili a pálili Židia v peciach. Radšej ponúknime Rómom prácu a keď ju odmietnu tak ich sankcionujme. Znížme príspevky na 4-té a ďalšie deti. Pracujme s rómskymi komunitami a vysvetľujem im, že z robenia detí si nemôžu urobiť živnosť. Nedajme im toľko peňazí do ruky, ale dajme im len to čo potrebujú napr. pomôcky do školy. Rómovia sú totiž skromnejší ako my, uskromnia sa a z týchto dávok vyžijú. Oni len využívajú nesprávny sociálny systém. Nenáviďme ich však preto, radšej zmeňme spomínané zákony v sociálnej oblasti. Ženy ktoré v živote nepracovali by mali dostať na materskej a rodičovskom príspevku výrazne menej ako tie čo v živote nepracovali. Toto je motivujúce a správne nie podporovať darebáctvo. Ale zároveň musia byť aj voľné pracovné miesta, inak to nie je férové.

 

Ďalej nenormálny tvrdohlavý postoj EU v migračnej otázke nemôže priniesť nič dobré. Pomáhať treba lebo je to ľudské a tiež nikdy nevieme, či raz tú pomoc nebudeme potrebovať aj my sami. Dočasne prichýliť ľudí utekajúcimi pred vojnou by nemal byť problém, s tým že po skončení vojny ich máme právo poslať späť do svojej krajiny. Alebo keď niektoré krajiny ako Nemecko chcú týchto migrantov natrvalo integrovať lebo ich možno aj potrebujú ako pracovnú silu, prečo do toho nútia aj krajiny ktoré sú na tom opačne. Podľa mňa keby Fico, Sulík a Danko tvrdo nevystupovali proti trvalým či iným kvótam p. Kotleba by to prevalcoval ešte viac až by sme oči vyvaľovali. Došlo mi, že Slováci tu nechcú žiadnych migrantov maximálne pár desiatok či stovák na spestrenie. Kto si myslí opak, žije podľa mňa v matrixe voľby to len potvrdili. Nakoniec veď nezvládame ani 400 tisícovú rómsku komunitu migrantov z Indie, ktorá giganticky populačne rastie. Takže nečudujme sa.

 

Treba pritvrdiť, veď pozrime sa na Britániu otvorila veľkú tému a všetci sú pokakaní. Aj keď my by sme zrejme viac stratili ako získali. EU je dobrovoľné zoskupenie rôznorodých suverénnych štátov s inou mentalitou a kultúrov aj históriou, na toto sa akosi zabúda, my nie sme USA nejaký superštát. Zrejme je tu čas EU zreformovať. Ale musíte počítať aj s tým, že o isté výhody prídeme aj my Slováci (napr. prídavky na deti zo zahraničia), ťachšia možnosť zamestnať sa v zahraničí, ale možno to stojí za to. Švajčiari nie sú v EU a majú zmluvu o voľnom pohybe osôb. Ide však o to, čo si dokážeme vyrokovať. Že však EU nedokáže ochrániť vonkajšie hranice je nepochopiteľné. Veď keď chcú prichýliť utečencov, tak nech si ich aspoň zaregistrujú a preveria. Tiež treba so samotnými utečencami komunikovať, že koľko je EU schopná a ochotná prichýliť. Lebo všetko má svoje limity, čo keď vo svete vypukne ďalších 10 občianskych vojen? Politici by sa mali spamätať a nie byť odtrhnutí od reality, aby tu nevypukla nejaká etnická občianska neznášanlivosť či krvavé konflikty.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1371075x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie