Založ si blog

Migrantov treba jednoznačne vrátiť domov

V Afrike žije 1 miliarda ľudí väčšinou v oveľa horších podmienkach ako v Európe. Ak začne EU týchto utečencov príjmať tak sem začnú prúdiť ešte väčšie húfy a môže to mať katastrofálne sociálne aj ekonomické dopady. Jediné správne riešenie sa javí skutočne posielať ich naspäť domov ako sa to bežne aj robí.

 

Keď totiž EU bude utečencov príjmať títo sa usadia kontaktujú svojich príbuzných a známych povedia im, že sa majú celkom fajn a tým povzbudia ďalšie desaťtisíce k nelegálnej migrácii. Oveľa viac migrantov zahynie na mori a viac sa ich aj dostane do Európy. Keď však migrantov pošľú domov ako je to normálne v bežnej praxi, títo navrátilci mnohých ďalších odradia od pokusu migrovať. Lebo zaplatili veľa peňazí pašerákom a nič nedosiahli aj tak museli prísť naspäť domov o čosi chudobnejší, šťastní že vôbec na mori prežili.

 

Nech sa nikto nevyhovára, že Líbijské výsostné vody a OSN nepovolí a podobne. Ak je v tej Líbii nejaká vláda treba s ňou rokovať, ponúknuť pomoc akú ich vláda potrebuje, poskytnúť dotácie, podporiť zamestnanosť, zdravotnú starostlivosť. Jednoducho urobiť všetko preto, aby krajina prijala svojich občanov naspäť a to po mori alebo po súši to je jedno. Treba jednať s Egyptom a ďalšími krajinami severnej Afriky ponúknuť im pomoc a oni by na oplátku poskytli súčinnosť pri príjmaní svojich migrantov späť, prípadne umožnili tranziť migrantov z iných krajín. Pýtam sa prečo by to neurobili ak budú mať z toho výhody? Alebo ak ta, je príliš veľký chaos nech si vycapia na loď bielu vlajku a nech tých migrantov odvezú ku brehu Líbie a jednoduch vysadia.

 

Nech si spytujú svedomie tí čo spôsobili destabilizáciu napr. Líbie a odstránili zlého Kaddáfího ktorého kritizovali demokratické krajiny. Možno to mysleli dobre ale nevyšlo to. No čo už späť sa to vrátiť nedá treba sa však z toho poučiť a poriadne. Dovtedy bol v Líbii pokoj kým tam bol zlý Kaddáfí aj nápor utečencov nebol taký veľký. Teraz je tam totálny chaos a ľudia sa boja aj o svoje životy. Čo s tým? Nech je EU aktívna a spolupracuje s vládou nech im pomáha vytvárať postupne stabilitu to je riešenie. Eu má prostriedky vie pomôcť tak nech to aj robí tam u nich doma. My nemôžme celú Afriku presťahovať do Európy len preto, že sa im tam žije horšie ako nám. Nech sa snažia a budú sa mať lepšie aj oni, treba im však pritom pomôcť.

 

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356406x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie