Založ si blog

Žijeme v absolútnej spravodlivosti

Ja viem zdá sa vám to absurdné a smiešne. Je to preto, že každý vidí len sám seba ako je mu ťažko. Nedokáže sa vžiť do kože tých čo sa dnes majú ako prasce v žite. Smejete sa? To je v poriadku. Ale smiať sa môžu aj oni, prečo by sa teraz všetci mocní mali vžiť práve do našej kože. Ha ha ha pre nich je to taktiež absolútne smiešne. Ďalšia vec keby sa teraz nejaký trpiaci vymenil s boháčom, čo myslíte zastával by sa naďalej chudobných? Ja myslím, že nie a stal by sa veľmi podobným tomu boháčovi s ktorým sa vymenil tu vidím problém.

 

Vidím 2 základné príčiny súčasného stavu:

1. Naša viera

Skutočná viera Slovákov, ktorá určuje charakter našej spoločnosti, nie je viera v nejakého Boha, v posmrtný život, či v karmu t.j. nutnosť odpykania všetkého. Toto sú len táké hmly, rozprávky, fantázie tu žijú ľudia v skutočnosti silno veriaci opakom. Že toto je jediný život, treba ho čo najlepšie využiť, veria v moc a peniaze, v to že trestu sa možno v našom právnom systéme vyhnúť a samozrejme v seba, každý sa chce mať čo najlepšie. Nečudujme sa potom, že ľudia s takouto vierou myslia hlavne na seba a tí najšikovnejší z nás sa budú mať najlepšie, je to len prirodzený dôsledok.

 

2. Naše schopnosti alebo radšej neschopnosti vytvoriť systém štátu v ktorom by sa lepšie žilo. Ak chceme niečo zlepšiť najprv by sme sa tým museli aj podrobnejšie zaoberať a hľadať spôsoby ako to zlepšiť. Myslím si, že ľudia sa o toto pramálo zaujímajú. V predvolebnej kampani mi chýbajú vízie a ponuky riešení konkrétnych problémov, ale načo keď ľudia sa uspokoja s osobnými urážkami predstaviteľov politických strán. A tiež našli by sa vôbec nejakí odvážni „blázni“ ktorí by sa pustili do zmeny systému? Kvôli nám, zaslúžime si to vôbec? Plytvať energiou v boji za niekoho druhého? Veď každý by sa podľa našej viery mal venovať budovaniu svojho vlastného blahobytu. Je nelogické páliť si prsty za niekoho iného.

 

Potom je tu v čo neveríme.

Veľký vplyv môže mať aj to v čo my dnes absolútne neveríme. A to existencia Boha a karmy. Čiže je možné, že v minulosti sme my utláčali a vykorisťovali tých dnešných bohatých a mocných a oni sa teraz nutne dostali do pozície poberateľov výhod.   Aká je pravda? V tom vo svete panuje veľký zmätok. Ale myslíte si že Ježišovi bolo zle u svojho Otca, nudil sa? A tak sa pobral k nám ľuďom že im povie konečne pravdu lebo už boli zúfalí z našej nechápavosti a spôsobu života. Privítali sme ho ako sa patrí opľuli, zbili a ukrižovali, nech si nabudúce dobre rozmyslí čo NÁM VEĽKÝM MÚDRYM ľuďom bude rozprávať.

 

Zmena je vždy možná, ALE máme slobodnú vôľu a ani Boh nás nemôže donútiť, aby sme sa mali lepšie, ak my sami nechceme. Vyznávame iné hodnoty a tým pádom nevytvárame podmienky pre ten lepší život.

 

 

 

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376257x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie