Založ si blog

Málo sa zaujímame o svojho ducha

A je to pritom to najvzácnejšie čo máme – naše vlastné JA. Je z materiálu ktorý nepodlieha rozkladu ako naše fyzické telo, má v sebe potenciál večného života. Už stáročia sa o nej hovorí, dnes je však o ňu malý záujem, a pritom nám moderná veda dokazuje že sa v tele nachádza nejaká energia, ktorá aj vyžaruje a tvorí biopole tzv. auru človeka.

 

Nenabádam k návšteve kostolov a pod. ale k väčšiemu záujmu o tento obrovský poklad ktorý v sebe máme. V minulosti hovorili ľuďom o duši niektorí zvestovatelia ako Budha, Krišna, Zoroaster či Ježiš. Pravda vznikalo okolo toho aj veľa bludov, ale na jednom sa zhodujú hovoria o tele len ako o schránke a o tom že skutočný život je v ľudskom duchu ktorý toto telo oživuje. Nádherné dielo je napríklad Bhag-avad-gíta.

 

Aj dnes sú autori ktorí píšu veľmi zaujímavo o duši. Kníh je veľa, ja som prišiel do styku s týmito: Most času, knižky od Edgara Cayceho či Raymonda Moodyho, Richard Steinpach – Prečo sú narodenia predsa len pravodlivé, Werner Heumer – Prečo po smrti neumrieme, Ch. Vasey – Ľudské bytie, W. Grosse – Reinkarnace v kresťanství, vynikajúca kniha Pútnik Svetmi od Herberta Vollmana a veľké dielo Vo svetle pravdy od Abd-ru-shina.

 

Tieto a podobné knihy nám môžu mnohé osvetliť, naviesť nás na správnu cestu a potom je už len na nás, aby sme všetko čo sa dozvieme skúmali na sebe samom v reálnom živote. Pretože ak existuje Boh-Zdroj, duša človeka a jemnohmotné – karmické vlákna, je možné mnohé vycítiť. Podľa toho kam sme sa narodili, kde sme dnes, aké sú naše túžby a skutky, koho stretávame a čo sa okolo nás deje. Hovorí sa, že nič nie je náhoda, že každý je spojený so svojimi myšlienkami a skutkami a v zosilnenej forme sa nám vracia odmena a trest, v zmysle „čo sejete to zožnete“.

 

Nie sme pritom bezmocnými otrokmi osudu ako si niektorí myslia. Sme len podrobení spätným účinkom nášho predchádzajúceho konania v minulých alebo tomto živote. Nemáme však pasívne čakať na to čo príde. Možno sme aj v nevedomosti a slepej túžbe urobili mnoho zlého. Avšak keď sa vnútorne zlepšíme a začneme sa lepšie správať, zmení sa aj naše vyžarovanie a karmické následky ktoré mali na nás dopadnúť sa oslabia alebo sa rozuzlia len symbolicky. To však záleží len od nás máme slobodnú vôľu a moc vytvoriť tu na zemi nebo alebo peklo. Myslím si že tieto veci sú dosť závažné a stoja za naše zamyslenie a skúmanie.

 

 

 

 

 

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370985x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie