Založ si blog

Ježišova smrť

           Čo pre nás znamená táto udalosť? Ježiš sa tiež snažil ľuďom ukázať ako lepšie žiť, aby sa mali lepšie. Aj vtedy určite platila moc arogancie, násilia a peňazí. On však hovoril ľuďom, aby z celého srdca milovali Boha a svojich blížnych tak ako seba samotných.  Už len tieto 2 veci by nám stačili, on však toho povedal viac, dával lásku, dobré slová a uzdravoval. Poukázal však aj na nedostatky a pochybenia, pomenoval veci ktoré treba zmeniť.

           Vtedajším autoritám sa však nepáčilo ako ho ľudia milujú, nevedeli zniesť jeho pravdu. Namiesto toho, že by ho podporili, ich nechápavosť, zloba a žiarlivosť viedla k Ježišovmu ukrižovaniu. Mnohí povedia bol slabý mal bojovať alebo podobne. Ale ako to je v skutočnosti? Ježiš sa po svojej smrti zjavoval svojim učeníkom, aby im dokázal že život pokračuje aj po smrti. Že existuje aj niečo iné ako tento chabý svet neprávosti, kde sa mnohí snažia dostať k moci alebo majetku akýmkoľvek spôsobom.

            Ježiš im hovoril, aby nezabudli na jeho slová a že on musí ísť naspäť k Otcovi. Mnohí vnímame smrť ako to najhoršie čo nás môže postihnúť, ale môže to byť ilúzia, skutočne najhorším môže byť to, že nehľadáme svetlo a nebojujeme proti všetkému zlému. Lebo Ježiš odišiel z tohto sveta násilia, nespravodlivosti, chamtivosti, bez morálky a išiel späť k Otcovi, tam kde platí láska a spravodlivosť. My sme však zostali tu v tomto našom  svete morálneho úpadku, tu sa morálka nenosí iba ak naoko. Tak kto je na tom horšie? Myslím si, že jednoznačne my. Mali by sme sa spoločne snažiť vytvoriť niečo lepšie, kde by sa nám aj lepšie žilo.

            Myslím tým, že svet v ktorom teraz žijeme je výsledkom nášho minulého a súčasného konania, tolerancie nesprávneho, jednoducho to čo sme spolu dokázali vytvoriť, to je všetko to čo okolo seba teraz vidíme. Som presvedčený, že sa dajú vytvoriť aj lepšie podmienky na život, ale musela by sa pozdvihnúť aj morálka národa,  aktivita ľudí a viera, že sa to vôbec dá inak to nepôjde. Ak sa každý kto môže snaží čo najviac ukradnúť zo spoločného, ak súdy trvajú roky s neistým výsledkom, tak to určite nepôjde.

            Možno by pomohol väčší záujem ľudí o veci verejné, určite by pomohlo všade viac kontroly, možno viac sudcov plus zefektívnenie ich práce. My všetci spoločne tvoríme podmienky v akých žijeme. Ak sa väčšina občanov o tieto veci nezaujíma je pravdepodobné, že k zmene nedôjde. Jedine ak začneme intenzívne pracovať na odhaľovaní zlodejov a podvodníkov tak, aby sa im to nevyplatilo, tvoriť viac pracovných príležitostí ak začneme spolu inak aktívne rozmýšľať jedine vtedy sa dočkáme lepšieho sveta.

 

 

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1355695x
Priemerná čítanosť článkov: 2443x

Autor blogu

Kategórie