Založ si blog

Celibát

Katolíckou cirkvou zmietajú pedofilné a homosexuálne škandály a pritom už apoštol Pavol bol proti celibátu. Myslíte si, že žartujem? Tak si otvorte Bibliu pri konci Prvý list Timoteovi a uvidíte to na vlastné oči. Tu na strane 220 výslovne a jasne poučuje Timotea aký má byť biskup a hovorí mu, aby sa vyvaroval bludných a falošných učiteľov, ktorí zabraňujú  ženiť sa, a prikazujú zdržiavať sa pokrmov. „Veď všetko čo Boh stvoril je dobré a nič nie je na zavrhnutie“ – píše.

Str. 219 „Biskup musí byť bez úhony, muž jednej ženy, striezlivý, rozumný, slušný, pohostinný, …  Ďalej „Má si dobre spravovať dom a deti udržiavať v poddanosti so všetkou dôstojnosťou“. Takže z toho vyplýva, že kňazi môžu mať ženy a deti ako ostatní ľudia. Apoštol Peter a Pavol boli zakladateľmi cirkvi, dá sa povedať a hlavne boli súčastníkmi Ježiša Krista, ktorý bol v priamom spojení s Bohom. Sami vidíme ako sa možno vplyvom času a okolností odkloniť od pravej cesty a urobiť totálny obrat. Čo vymysleli koncily, účelové rozhodnutia svetskej či cirkevnej moci a urobili z toho napokon nemenné dogmy. Sami vidíme aj ten úžitok aký dogmy môžu priniesť.

Celibát – nejdem pátrať kedy a prečo tento skvelý vynález rímsko-katolíckej cirkvi vznikol, ale chcem sa prihovoriť za to, aby tento zhubný nádor spoločnosti bol odstránený. Pedofilné a homosexuálne škandály zmietajú RKC a poburujú celý svet, ubližuje sa čistým detským dušiam a znevažuje sa týmto spôsobom samotný Vznešený Boh Tvorca. V tejto súvislosti chcem upozorniť na to, že cirkev dneška nemožno stotožňovať s Bohom. Spomeňme si tiež, ako vystupoval Ježiš voči farizejom a zákonníkom. Sľuboval im imunitu a beztrestnosť, či akúsi zhovievavosť? Nie, ale naopak dosť tvrdo ich karhal a vystríhal pred zlým konaním a následkami. Tak nebojme sa v tomto nasledovať Ježiša a brať cirkevných hodnostárov na zodpovednosť. To je pravá láska a pomoc pre nich, nie zametať škandály pod koberec.

Čas ukáže, či táto obria skostnatená štruktúra dokáže zmeniť svoje rozhodnutie z minulosti a zrušiť celibát. Ale čo je horšie urážka tých čo to zaviedli alebo utrpenie detí ale aj samotných kňazov, ktorí milujú Boha ale musia takto nezmyselne trpieť alebo zrušiť blud z minulosti? Veď každý máme v sebe pohlavné pudy a kto ich do nás vložil ak nie Boh? Vyzerá to, že pohlavná zdržanlivosť skutočne duchu nič neprospieva a stojí nás len zbytočné sily potláčať túto ohromnú prírodnú silu príťažlivosti muža a ženy.

Pri potláčaní prirodzených pudov vznikajú neprirodzené deviácie akými sú pedofília a homosexualita, čo má pre takto postihnutých ľudí veľmi neblahé následky a sú tiež traumou pre spoločnosť. Toto dianie sa týka celého sveta a neobchádza ani Slovensko, viď teraz aktuálne nitriansky kňaz. Preto vzchopme sa a povedzme nie celibátu, ozdravme svoju spoločnosť nech prekvitá šťastím a pravou láskou. Nech sa nič nezametá pod koberec lebo tým sa vina len zväčšuje. Radšej treba riadne všetko prešetriť a toho čo sa to týka poslať na liečenie, aby sa mohol svojej úchylky postupne snáď zbaviť a žiť normálny život.

Prvý list Timoteovi, Biblia str. 220, 4.kap. ešte raz vyzývam prečítajme si to, stojí to za to. Slováci preberme sa z malátnosti a letargie, odhoďme otupenú myseľ a plášť otroctva. Buďme sebavedomým národom s vlastným názorom a konaním,  takto sa môže stať z bedárov dokonca svetlý príklad pre celý svet. Ale to sa stane len vtedy ak otvoríme svoju myseľ a srdce, budeme odstraňovať neduhy z našej spoločnosti budeme chrániť prírodu a dokážeme niečo krásne a dobré vytvoriť, vtedy nás aj Boh požehná. Lebo požehnania a aj všetok život pochádzajú nie od cirkvi, ale od Boha, na to nezabúdajme.

 

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1371347x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie